Back to the top

VERONIEK VREUGD – Docent ballet en jazzfusion

Ik ben Veroniek Vreugd, 22 jaar en doordeweeks woon ik in Rotterdam maar in het weekend ben ik in Harfsen te vinden.

Dansen doe ik zelf al van kleins af aan. Als vierjarige ging ik voor het eerst naar balletles, maar al snel wou ik meer en ben ik gedurende de jaren steeds meer gaan focussen op de stijlen modern en jazz. Ik heb inmiddels bijna alle stijlen wel gedanst. Van ballet tot tap, locking tot modern en van floorwork tot commercial.

Omdat ik wist dat ik wat met dansen wou doen ben ik op mijn vijftiende naar de weekendklas van Artez (vooropleiding van de dansacademie in Arnhem) gegaan. Twee jaar geleden werd ik aangenomen bij de Schakelklas op Codarts (vooropleiding van de dansacademie in Rotterdam). Hier ben ik vorig jaar na een (lang) auditieproces doorgestroomd naar de opleiding docent dans.

Ik zit momenteel in het tweede jaar van de opleiding Docent Dans. Hier word ik opgeleid tot danser, docent en choreograaf. Ik leer hier super veel over alles wat met dans te maken heeft.

Maar naast docent dans heb ik ook veel mooie projecten mogen doen als danser. In 2018 heb ik meegedanst in de kerstproductie van De Dutch Don’t Dance Division in Den Haag. Hier is mijn vuurtje voor ballet weer helemaal aangegaan. Het jaar erna deed ik mee met Holland Dance Festival en heb ik gedanst in een choreografie van een bekende choreograaf uit Duitsland.

 

Wanneer ik lesgeef vind ik het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. Ik vind het belangrijk dat de leerlingen zichzelf kunnen zijn en zonder remmen, los kunnen gaan. Ieder op zijn eigen manier. Zowel klein als groot, iedereen kan genieten van dans.

Met de kennis van mijn afgeronde hbo-bachelor (creative business) probeer ik op een creatieve manier om te gaan met dans. Dit door het mixen van stijlen en het in te zetten van video- en spelelementen in mijn les.

Zoals je wel leest kan ik uren praten over dans en alles wat er mee te maken heeft. Maar kom gerust een keertje langs op zaterdag dan kunnen we elkaar in het echt ontmoeten.

© Dansstudio POP-UP