Back to the top

dansstijlen

Dansstijlen

COMM/SHOWJAZZ (vanaf 8 jaar)

Jazz is een vrije, swingende en zeer toegankelijke dansstijl. Voortgekomen uit vrijheidsdrang ten tijde van de slavernij, is er binnen deze dansstijl nog steeds de vrijheid om allerlei stijlen en verschillende muzieksoorten uit allerlei culturen te combineren binnen de les. Bij POP-UP voegen wij hier een vleugje show en flink wat funk aan toe, waardoor je een energieke, opzwepende en zeer afwisselende COMMERCIAL/SHOW-dansles krijgt!

MUZIEK; van pop tot bigband/musical en van de 90’s tot nu! Met een goeie en dansbare beat, aangepast op de leeftijd

KLEDING: makkelijk zittende kleding (bijvoorbeeld legging/joggingbroek en t-shirt) en schone sneakers. Lange haren altijd vast en uit het gezicht

DSC00694
DSC00438

KIDS DANCE (3,5-7 jaar)

In de KIDS DANCE les leren kinderen van 4-7 jaar spelenderwijs en passend bij hun leeftijd de basis van de jazz-danstechniek. Niet alleen wordt er heerlijk gedanst, maar werken we ook aan een goede lichaamshouding, leren de kids samenwerken, wordt de creativiteit ontwikkeld en krijgt het zelfvertrouwen een boost!

  • 3,5-5 jaar: algemene dansante vorming
  • 6-7 jaar: pre-jazz

MUZIEK;  vrolijke popmuziek, kinderen voor kinderen en vooral hits van nú

KLEDING: makkelijk zittende kleding (bijvoorbeeld legging/joggingbroek en t-shirt) en blote voeten (géén sokken; als blote voeten écht niet gewenst zijn dan sokken met een goeie anti-slip op de zool!)

BREAKDANCE (10-13 jaar) en BOYS POWER (6-9 jaar)

Een van de stromingen binnen de hiphop-danscultuur is BREAKDANCE. Met zijn stoere moves en acrobatische powertricks is deze stijl een echte uitdaging voor elke b-boy en -girl. Met battles als belangrijk onderdeel van deze stijl worden de leerlingen uitgedaagd om hun creativiteit te gebruiken en krijgt het zelfvertrouwen een boost!

De speciaal voor jongens aangeboden BOYS POWER les, is een voorbereiding op de breakdance-lessen. In deze les ga je samen met de docent werken aan kracht, conditie en vette moves op een dansante manier, en speciaal gericht op jongens.

MUZIEK; hiphop, breakbeats

KLEDING: makkelijk zittende kleding (bijvoorbeeld legging/joggingbroek en t-shirt) en schone sneakers.

DSC00542
IMG_9883

MODERN (kids en teens) vanaf 8 jaar

Moderne dans is een technische dansvorm en een reactie op het wat stijve klassieke ballet. Modern is een dansstijl waarbij je sterk vanuit je gevoel danst. Belangrijke kenmerken zijn: grondwerk, zwaartekracht, ademhaling, dynamiek en (ont)spanning. Tijdens de les werk je aan je dansante kwaliteiten, krachtopbouw, lenigheid en dansgevoel. Laat de muziek je meevoeren en sta versteld van jezelf!

PEUTERDANS (ouder en kind) – 8-weekse cursus

Tijdens deze korte cursus van 8 lessen ga je samen met je kindje heerlijk bewegen op muziek. Aan de hand van een verhaal/boekje gaan we samen op dansavontuur en begeleid de ouder de peuter door verschillende dansopdrachten. De ouder danst dus actief mee 😉 ! Deze les is niet alleen een leuke voorbereiding op de KIDS DANCE lessen vanaf 4 jaar en een kennismaking met dans en muziek maar vooral een uurtje per week genieten van de momenten met je kindje!

MUZIEK; bekende kinderliedjes, peuter-en kleuterdansmuziek

KLEDING: makkelijk zittende kleding (bijvoorbeeld legging/joggingbroek en t-shirt) en blote voeten (géén sokken; als blote voeten écht niet gewenst zijn dan sokken met een goeie anti-slip op de zool!)

PopUp brugshoot-24
Beautiful senior woman snaps her fingers as she learns new dance moves during dance class at her senior center. People are dancing in the background.

55+DANS

in deze heerlijke groepsles staat samen bewegen op muziek centraal. Een dansles die opgebouwd is uit een mix van verschillende dansstijlen laat je op een swingende manier en met respect voor de grenzen van je lichaam genieten van muziek en dans. En natuurlijk is het super fijn én gezellig om even samen te zijn!

MUZIEK; van pophits van nu tot golden oldies en pianomuziek, alles is mogelijk als het je zin om te bewegen maar aanwakkert!

KLEDING: makkelijk zittende kleding (bijvoorbeeld legging/joggingbroek en t-shirt) en blote voeten of sokken

TIKTOK-DANS (8+ jaar) 8-weekse cursus

Tijdens de cursus TIKTOK  leer je naast de bekende TIKTOK-trends en dansjes ook nog eens hoe je zelf creatief kan zijn met bewegingen op TIKTOK. Een super leuke aanvulling op je andere dansles, of om je nog meer te verdiepen in deze te gekke app!

 

MUZIEK;  de bekende liedjes van de TIKTOK app

KLEDING: makkelijk zittende kleding (bijvoorbeeld legging/joggingbroek en t-shirt) en schone sneakers

tiktok

© Dansstudio POP-UP