Back to the top

dansstijlen

Dansstijlen

KLEUTERDANS (4-5 jaar)

Kleuters hebben een groot inlevingsvermogen en veel bewegingsenergie. Ze willen bewegen: rollen, draaien, zwaaien, dansen, kortom hun eigen bewegingsmogelijkheden ontdekken. Kleuterdans stimuleert en ontwikkelt de fantasie, motoriek, expressie en muzikaliteit.

Ook speelt improvisatie een grote rol. Er is veel aandacht voor de kinderlijke fantasie en creativiteit van kleuters. In deze les wordt er naast klassieke muziek en vrolijke kinderhits gebruik gemaakt van diverse soorten andere muziek die passen bij de belevingswereld van een kleuter.

 

MUZIEK;  van klassiek tot vrolijke popmuziek, kinderen voor kinderen en hits van nú

KLEDING: makkelijk zittende kleding (bijvoorbeeld legging/joggingbroek en t-shirt) en blote voeten (géén sokken; als blote voeten écht niet gewenst zijn dan sokken met een goeie anti-slip op de zool!)

Screenshot_20220714-135824_Instagram
IMG_5224

STREETJAZZ (vanaf 8 jaar)

Tijdens deze afwisselende en energieke dansles kun je verschillende stijlen tegenkomen; van jazz tot musical, van videoclip-dans tot funk en streetdance.

Na een opwarming en wat techniek-oefeningen gaan we aan de slag met een choreografie. De ene keer is dit een Broadway-shownummer, de andere keer een opzwepend popnummer en soms ook een gevoelige balad. Expressie en interpretatie van de muziek is een belangrijk onderdeel in deze les. 

MUZIEK; van pop tot bigband/musical en van de 90’s tot nu! Met een goeie en dansbare beat, aangepast op de leeftijd

KLEDING: makkelijk zittende kleding (bijvoorbeeld legging/joggingbroek en t-shirt) en schone zwarte (dans-)sneakers. Lange haren altijd vast en uit het gezicht

DSC00412

KIDS DANCE (6-7 jaar)

In de KIDS DANCE les leren kinderen van 4-7 jaar spelenderwijs en passend bij hun leeftijd de basis van de jazz-danstechniek. Niet alleen wordt er heerlijk gedanst, maar werken we ook aan een goede lichaamshouding, leren de kids samenwerken, wordt de creativiteit ontwikkeld en krijgt het zelfvertrouwen een boost!

MUZIEK;  vrolijke popmuziek, kinderen voor kinderen en vooral hits van nú

KLEDING: makkelijk zittende kleding (bijvoorbeeld legging/joggingbroek en t-shirt) en blote voeten (géén sokken; als blote voeten écht niet gewenst zijn dan sokken met een goeie anti-slip op de zool!)

BREAKDANCE (8+ jaar)

Een van de stromingen binnen de hiphop-danscultuur is BREAKDANCE. Met zijn stoere moves en acrobatische powertricks is deze stijl een echte uitdaging voor elke b-boy en -girl. Met battles als belangrijk onderdeel van deze stijl worden de leerlingen uitgedaagd om hun creativiteit te gebruiken en krijgt het zelfvertrouwen een boost!

MUZIEK; hiphop, breakbeats

KLEDING: makkelijk zittende kleding (bijvoorbeeld legging/joggingbroek en t-shirt) en schone sneakers.

DSC00542
ballet

BALLET KIDS (6-8 jaar)

Een fantastische basis voor zo’n beetje élke dansvorm is ballet. Tijdens deze les bij POP-UP leer je op een speelse manier de basispassen, Franse benamingen en vaste houding die over worden toegepast in de klassieke les. De les start meestal aan de barre, waarna je ‘au milieu’ en ‘over de diagonaal’ verder gaat met diverse oefeningen om de kracht, souplesse, expressie en muzikaliteit te leren beheersen die elke ballerina nodig heeft!

MUZIEK;  klassieke en instrumentale muziek, passend bij de klassieke les

KLEDING: balletpakje, panty of legging en balletschoenen met splitzool. Lange haren vast in een knot. 

JAZZ (volwassenen)

Deze les is een swingende en dynamische mix van verschillende stijlen binnen de jazz- en moderne dans. Aan de technische basis kunnen allerlei stijlen worden toegevoegd. Het ene blok wordt er ‘show-jazz’ toegevoegd aan je basis, en het volgende blok staat er misschien wel lyrical- modern- of streetjazz op het menu! Een super fijne en afwisselende jazz mix die nooit verveeld! 

MUZIEK; van jazz tot pop en alles ertussenin!

KLEDING: makkelijk zittende kleding (bijvoorbeeld legging/joggingbroek en t-shirt) en blote voeten/sokken.

jazzf
modern

MODERN (kids en teens) vanaf 8 jaar

Moderne dans is een technische dansvorm en een reactie op het wat stijve klassieke ballet. Modern is een dansstijl waarbij je sterk vanuit je gevoel danst. Belangrijke kenmerken zijn: grondwerk, zwaartekracht, ademhaling, dynamiek en (ont)spanning. Tijdens de les werk je aan je dansante kwaliteiten, krachtopbouw, lenigheid en dansgevoel. Laat de muziek je meevoeren en sta versteld van jezelf!

HIPHOP (kids en teens) vanaf 8 jaar

Hiphop is een verzamelnaam voor allerlei dansstijlen, waaronder dancehall, krumping, breakdance, lyrical hiphop, old skool, popping en locking. Tijdens deze les kunnen al deze stijlen aan bod komen en is de focus altijd op ‘low’ dansen, accenten ‘hitten’ in de muziek en het voelen van de beat.

Muziek: hiphop, breakbeat, pop met een goeie beat

Kleding: makkelijk zittende kleding (bijvoorbeeld joggingbroek/legging en t-shirt) en schone sneakers

hiphop
PopUp brugshoot-24

PEUTERDANS (ouder en kind) – 8-weekse cursus

Tijdens deze korte cursus van 8 lessen ga je samen met je kindje heerlijk bewegen op muziek. Aan de hand van een verhaal/boekje gaan we samen op dansavontuur en begeleid de ouder de peuter door verschillende dansopdrachten. De ouder danst dus actief mee 😉 ! Deze les is niet alleen een leuke voorbereiding op de KIDS DANCE lessen vanaf 4 jaar en een kennismaking met dans en muziek maar vooral een uurtje per week genieten van de momenten met je kindje!

MUZIEK; bekende kinderliedjes, peuter-en kleuterdansmuziek

KLEDING: makkelijk zittende kleding (bijvoorbeeld legging/joggingbroek en t-shirt) en blote voeten (géén sokken; als blote voeten écht niet gewenst zijn dan sokken met een goeie anti-slip op de zool!)

55+DANS

in deze heerlijke groepsles staat samen bewegen op muziek centraal. Een dansles die opgebouwd is uit een mix van verschillende dansstijlen laat je op een swingende manier en met respect voor de grenzen van je lichaam genieten van muziek en dans. En natuurlijk is het super fijn én gezellig om even samen te zijn!

MUZIEK; van pophits van nu tot golden oldies en pianomuziek, alles is mogelijk als het je zin om te bewegen maar aanwakkert!

KLEDING: makkelijk zittende kleding (bijvoorbeeld legging/joggingbroek en t-shirt) en blote voeten of sokken

Beautiful senior woman snaps her fingers as she learns new dance moves during dance class at her senior center. People are dancing in the background.

MUSICAL THEATER (blok van 12 lessen)

Hou jij van zingen, dansen én acteren maar kun je niet kiezen? Dat hoeft ook niet, want bij de MUSICAL THEATER lessen doe je alledrie!

Tijdens deze les werk je met deze drie disciplines toe naar een nummer die je de laatste les presenteert aan je publiek. 

MUZIEK;  musical, pop, ensemblezang-nummers

KLEDING: makkelijk zittende kleding (bijvoorbeeld legging/joggingbroek en t-shirt) en schone sneakers

© Dansstudio POP-UP