Back to the top

Dansstijlen

Dansstijlen

KIDS DANCE | 4 tot 7 jaar

Elke week helemaal los op de nieuwste hits voor kids en zo
 spelenderwijs werken aan de basis-danstechniek, dat is KIDS DANCE! Houding, conditie,
 maat en ritme, maar ook zelfvertrouwen en expressie worden 
gestimuleerd. Een stoere dansstijl waar elk kind zijn creativiteit en 
energie in kwijt kan!

 

Kleding; soepel zittende kleding (bijvoorbeeld legging en
t-shirt) en sokken of dansschoentjes met zachte zool

URBAN KIDS | 7-9 jaar                                         

Hét vervolg op de KIDS DANCE-les, maar dan met meer focus op stoere moves en gebruik van muziek passend bij deze leeftijdscategorie. Hier wordt het dansen serieuzer en wordt er meer gevraagd van de danstechniek. Natuurlijk blijft dansplezier wel het belangrijkst!

Kleding; soepel zittende kleding (bijvoorbeeld joggingbroek en
t-shirt) en sokken/ schone gympen (er kan worden gewisseld in de les van schoen naar sok voor specifieke voet-oefeningen)

PEUTERDANS | ouder&kind | 2 tot 4 jaar
8-weekse cursus (zie rooster)

 
Houdt jouw peuter ook zo van dansen en kan hij niet stil blijven staan als hij muziek hoort? Dan is de cursus peuterdans misschien iets voor jullie!
 
Aan de hand van een thema gaan we 8 weken lang elke week lekker bewegen en leren de kinderen spelenderwijs de basis danstechniek. Ook muzikaliteit, maat en ritme en samenwerken zijn onderwerpen die veel aan bod komen. 
Soms worden de papa’s/mama’s/oma’s flink aan het werk gezet bij de oefeningen, soms hebben zij even rust en kunnen ze genieten van wat de kleintjes allemaal uitspoken. 
 
Kleding; soepel zittende kleding (bijvoorbeeld joggingbroek en t-shirt). Voor de peuters; sokken met anti-slip of gympen
 

BREAKDANCE | vanaf 6 jaar 

Een van de 4 elementen van hiphop is breakdance, een dansstijl die vooral bekend staat om zijn powermoves. In deze les ga je aan de slag met deze acrobatische bewegingen, maar ook specifieke footwork, het muzikale toprocken en ook de freezes die bij breakdance horen komen aan bod. Een mega stoere dansstijl waar je je spieren traint, je muzikaliteit aanspreekt en je zelfvertrouwen een boost krijgt!

Kleding; soepel zittende kleding (bijvoorbeeld joggingbroek en t-shirt), schone gympen. 

URBAN JAZZ | 10-18 jaar

 De naam zegt het al; een mix van urban dansstijlen met de danstechniek van de jazzdans. Tijdens deze energieke en knallende les leer je de basis danstechniek op urban-, pop- en hiphop-muziek. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van moves uit verschillende stromingen van urban en hiphop-dans. Houding, kracht, conditie, expressie en ook improvisatie en creativiteit zijn de basisonderdelen van deze stoere les!
Kleding; soepel zittende kleding (bijvoorbeeld joggingbroek en t-shirt) en schone gympen met sokken erin (specifieke voet-oefeningen worden op sokken gedaan)
 

URBAN JAZZ ADULTS | 25+ jaar 

Een heerlijke dansles voor volwassenen met een URBAN TOUCH maar door de technische opbouw van de JAZZDANS een fijne work-out voor lichaam en geest! 

Toegankelijk voor elk dansniveau!

Kleding; soepel zittende kleding (bijvoorbeeld legging en t-shirt), schone gympen met sokken erin (specifieke voetoefeningen doen we op sokken)

KvK 69568219 | Bank NL68 RABO 0326 8947 48