Back to the top

CHANDER

CHANDER VAN DAATSELAAR – MODERN

Chander van Daatselaar is een zelfstandig dansartiest die zijn danscarrière begon op Jazzdansschool Bertha Huls in Doetinchem (NL) toen hij 10 jaar oud was. Van 2014 tot 2016 was van Daatselaar danser bij Lèfamm waar hij de kans kreeg om in ‘Walking Mad’ van Yvan Dureuil op te treden. Hij is in 2016 afgestudeerd aan MBO Fast Track Dansopleiding van Rijn en IJssel in Arnhem, waar hij zijn vaardigheden verder heeft ontwikkeld. Aansluitend is hij één jaar aan Fontys Hogeschool voor Moderne Dans Theater in Tilburg een opleiding gaan volgen. Na dat jaar is in een tussenjaar de interesse in dans, creatie en acteren verder gegroeid. Naast andere tussentijdse projecten, heeft hij gewerkt bij het dansgezelschap Caridiac Output en is hij het gezicht van 2-to-Drive van het CBR (rijbewijs op 17 jarige leeftijd en rijden met een ‘coach’) geworden. In 2018 vervolgt van Daatselaar zijn opleiding aan de Trinity Laban Conservatorium voor Muziek en Dans (GB) Foundation Contemporary Dance, gevolgd door BA Contemporary Dance Coruse, die in de zomer van 2022 cum laude afstudeert.

 

Tot nu toe heeft van Daatselaar gelopen en opgetreden in London Fashion Week voor S. S. Daley SS22 collection, opgetreden in voor de koningin 70ste troonrede Platinum Jubilee Pageant en gewerkt met bijvoorbeeld Fubunation en Boy Blue.

 

De inspiratiebron voor creaties van de afgelopen jaren was een combinatie van de spirituele wereld en wetenschap met een bijzondere interesse in het menselijk lichaam en brein. Van Daatselaar maakte een choreografie over hoe een Disharmonisch Profiel (verschil tussen verbale en performale intelligentie) de danser beïnvloedt (2022). Onderzoek waar het zwaartepunt lag in het zenuwstelsel en verschillende delen van de hersenen.

 

Voor meer informatie over Van Daatselaars werk en ervaring, ga naar zijn insta @chandervandaatselaar

© Dansstudio POP-UP