Back to the top

Sanne Brandt

Sanne Brandt

jumpforjoy
san-popup

Als 4-jarig Lochems meisje begon Sanne Brandt eind jaren ’80 met dansen bij studio Eledance (nu Jansstheater) en wist al snel; ‘ik wil ballerina worden’.  Op haar 10e startte zij daarom aan de vooropleiding theaterdans in Enschede die zij afrondde in combinatie met de HAVO. Klassiek ballet was hier het hoofdvak, maar ook de jazz, modern en folklore/caractère waren onderdeel van de opleiding. Bij docent Sonja Bakker (modern/lyrical-jazz) werd de liefde voor deze dansstijl aangewakkerd en kwam Sanne ook in contact met de show/en musicaldans.

Met altijd al een voorliefde voor hiphop en r&b-muziek, kwam Sanne op school al snel in contact met andere hiphop-liefhebbers, mc’s en b-boys en zo was de stap naar Amsterdam en Lucia Marthas Institute of Performing Arts (HBO bachelor performing arts) een logische keuze.

Na gewerkt te hebben als freelance danseres voor oa Endemol, TROS, nike, Philips en Holland Casino is Sanne tijdens een heftige periode in haar leven gestopt met het uitvoerende dansvak. Maar omdat dansen nou eenmaal in haar bloed zit, is ze langzaam begonnen met het geven van danslessen en heeft hier haar nieuwe liefde in gevonden; het overbrengen van haar eigen liefde voor de dans op anderen!

In 2014 werd haar dochter Maus geboren (ook zo goed als dansend) en verhuisde zij samen met haar gezin terug naar het oosten, naar Deventer. Hier kreeg zij de kans om in 2017 voor zichzelf te starten en dat resulteerde in Lochem in DANSSTUDIO POP-UP!

De lessen van Sanne zijn energiek, dynamisch en nooit hetzelfde; allerlei invloeden uit verschillende stromingen van de jazz, hiphop en commercial/showdans én allerlei landen en culturen kunnen bij Sanne de revue passeren. ‘Ik probeer mijn leerlingen te inspireren en uit te dagen om buiten hun comfort zone te gaan en vooral zichzelf te verrassen. Het gevoel waaruit je danst of wat in de muziek zit is altijd belangrijker dan de passen en dus werken we veel aan expressie, met emoties en is improvisatie een vast onderdeel in de les.’

© Dansstudio POP-UP